نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه کانون بیماری سالک، محلات محروم شیراز است، گفت: از راهکارهای مبارزه با این بیماری ارتقاء آگاهی جامعه و تشخیص به موقع و درمان های استاندارد است که این امر تنها با ایجاد هم افزایی بین دستگاه های خدمات رسان میسر می باشد تا خطرات ناشی از این بیماری را کنترل کنیم.
به گزارش سایت طرح از شیراز، نشست مشترک مقابله و پیشگیری با بیماری سالک در محله ها و شهرک های کلانشهر شیراز با حضور نایب رئیس شورای اسلامی شهر ، رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر ، رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز (شهدای انقلاب)، اعضای شوراهای محلات و شهرک های کلانشهر شیراز با هدف بررسی مقابله و پیشگیری از شیوع بیماری سالک در سطح شهر شیراز در سالن کمیسیون های شورای اسلامی شهر برگزار شد.
در این نشست محمدتقی تذروی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر با بیان دغدغه های شورای شهر از دوره چهارم تاکنون در خصوص شیوع و انتشار بیماری سالک گفت: شیوع و انتشار این بیماری تحت تاثیر مستقیم مسائل اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی به ویژه در مناطق کم برخوردار و حاشیه ای و بافت های فرسوده و قدیمی شهر است و همچنین شرایط اکولوژی و محیطی استان فارس به ویژه مناطق حاشیه ای و مرکزی آن به گونه ای است که به زیستگاه های طبیعی پشه سالک مبدل شده است.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر، خشکسالی ،کم آبی ، افزایش دما و گرمای زمین را از عوامل افزایش پشه و شیوع بیماری سالک برشمرد و افزود: حاشیه شهرها و مناطقی که سگ های ولگرد ، جانوران موذی و حشرات ، نزدیک به منازل مسکونی زندگی می کنند، شهروندان درمعرض بیشتر خطر مبتلا و آسیب قرار دارند.
وی تصریح کرد : از راهکارهای مبارزه با این بیماری ارتقاء آگاهی جامعه و تشخیص به موقع و درمان های استاندارد است که این امر تنها با ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین دستگاه های خدمات رسان میسر می باشد تا خطرات ناشی از این بیماری را کنترل کرده و در امان باشیم.
نائب رییس شورای اسلامی شهر یادآور شد: از جمله عوامل زمینه سازی که ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد ، میتوان به تراکم جمعیت به ویژه در مناطق کم برخوردار و حاشیه ای شهر ، مخروبه ها و دپوی زباله های ساختمانی و وجود آبهای راکد ناشی از پساب های خانگی اشاره کرد.
رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه این نشست ضمن تاکید بر حضور جدی و هم افزایی نهادها و دستگاه های اجرایی ذیربط برای رسیدگی به مشکلات محلات محروم جهت پیشگیری و درمان بیماری سالک اظهار داشت: متاسفانه بیماری سالک در مناطق محروم کلانشهر شیراز به ویژه در بافت تاریخی در محله سنگ سیاه سلامت مردم به خصوص کودکان را هدف قرار داده است که نشانه آن بر چهره افراد ساکن در این منطقه کاملا مشهود و نگران کننده است.
سیده مریم حسینی ادامه داد: با پیگیری صورت گرفته و جلساتی که در طول دو هفته گذشته تشکیل گردید، اقدامات خوبی توسط معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز به ویژه سازمان پسماند در محله سنک سیاه صورت گرفته است، ولی با توجه به حساسیت موضوع ضروری است که متولیان امر بهداشت و درمان با دقت نظر بیشتری در کنار مردم این محله حضور داشته باشند چون سلامت مردم در اولویت برنامه ها واهداف ما قرار دارد.
فخرپور رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز (شهدای انقلاب) درمان و آموزش پزشکی بیماران مبتلا به سالک را از خدمات رایگان مراکز بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: با تشخیص به موقع فرد بیمار و انتقال به مراکز درمانی و بهداشتی و اقدام به درمان ، احتمال ابتلا به بیماری را در سایر افراد خانواده کمتر خواهد کرد .
فخرپور یاد آور شد : عامل اصلی و انتقال این بیماری پشه خاکی است که با نیش زدن حیوان های آلوده مانند سگ های ولگرد و جوندگان ، از حیوان آلوده به انسان انتقال می یابد.
به گفته رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز ، از اقدامات لازم و اثرگذار برای مبارزه با این بیماری اطلاع رسانی به وسیله کلاسهای آموزشی ، رعایت اصول اولیه بهداشت فردی و محیطی و توزیع بروشور خانه به خانه می باشد.
در این نشست دو ساعته ، رئیس مرکز بهداشت استان فارس ضمن ارائه گزارشی از اقدامات آموزشی و درمانی ، به بیان راهکارهای پیشگری و مبارزه با این بیماری پرداخت.
در پایان نشست پس از ارائه پیشنهادات و درخواستهای هر یک از نمایندگان محلات و شهرک های مناطق 11 گانه شهرداری شیراز ، موضوعات را دسته بندی و در جهت اقدام در دستور کار قرار دادند.
پایان پیام/ س